TRENDS & ONTWIKKELINGEN TOP 4 STUDIEREIZEN 2018 & 2019!

18/07/2018

Top 4 trends en ontwikkelingen voor studiereizen in 2018 & 2019

Trends zijn belangrijk om in de gaten te houden, zo ook voor studiereizen. Hoe gaat jou volgende
studiereis eruit zien aan de hand van de laatste trends en ontwikkelingen? Om jou hierbij te helpen
hebben wij een top 5 trends in studiereizen opgezet. Welke vind jij het meest interessant?

 

TALIN, ESTLAND

Innovatie en technologie

Technologie is niet meer weg te denken uit de maatschappij en mag daarom ook niet ontbreken indeze trend top 5. Voor de nieuwe generatie is het voornamelijk belangrijk om de ‘21st century skills’ onder de knie te hebben voordat jullie school verlaten. Dit wordt ook ten slotte van jullie verwacht. Estland is de trendzetter voor onderwijs en innovatie en er kan veel geleerd worden van en in dit land. Het is het land waar start-ups veel kansen krijgen en waar ook Skype is uitgebloeid en daar zijn ze dan ook erg trots op. Naar Estland gaan met een studiereis is daarom de uitgelezen kans om meer te leren over innovatie in verschillende vakgebieden zoals communicatie, ICT en onderwijs. Klik hier voor inspiratie over Estland.

 

DUURZAAM TOERISME

Duurzaamheid

Naast de groeiende behoefte aan innovatie en technologie is het een trend om als nieuwe generatie bezig te zijn met iets goeds terug doen en een verschil te maken op verschillende vlakken. Duurzaamheid is een bekende term en ook tijdens studiereizen is dit een terugkomend thema. Dit thema kan toegepast worden op verschillende bestemmingen van Afrika tot Amerika in de vorm van een 3e wereld landen helpen of teruggaan naar de basics om te leren waarderen wat je hebt. Een studiereis die zich bezighoudt met duurzaamheid is sowieso een succes! Zijn jullie er klaar voor?

 

NOORDERLICHT NOORWEGEN

Belevingsreizen

De term beleving, of experience, wordt ook steeds bekender en dit is natuurlijk niet voor niks vinden wij. Voor jullie wordt het steeds belangrijker om meer te leren over de wereld en dit kan natuurlijk tijdens de studiereizen. Iets unieks waarbij alle zintuigen worden geprikkeld is niet alleen goed voor de samenhorigheid van de groep maar ook voor de ontwikkeling van jezelf. Denk aan iets unieks zoals de mooiste treinrit ter wereld in Noorwegen, dolfijnen spotten in Schotland of het bewonderen van de glooiende landschappen vol lavendel in zuidoost Frankrijk.

 

WIE IS DE MOL?

Wie is de mol?

Wie is de mol is natuurlijk een bekend tv-programma in Nederland, maar wisten jullie ook dat het een steeds populairder studiereis thema wordt? Zijn jullie namelijk diegene die elke week weer met smart voor de buis zit om alle raadsels te ontcijferen? Dan is dit zeker wat voor jullie! In verschillende landen, zoals Georgië, kunnen jullie je creativiteit kwijt door dit spel na te spelen. Jullie leggen je route af door middel van aanwijzingen die jullie krijgen over de volgende bestemming. Het is belangrijk om de lokale bevolking hierbij om hulp te vragen wat het ook weer educatief maakt. Punten verzamelen en uitzoeken wie de mol in het spel is, is het doel van het spel. Kortom, het vergt creativiteit, sportiviteit, behendigheid en brengt de studenten dichter bij elkaar. Dit klinkt toch als een raadsel in je oren?